Artiesten

Art & Classics, een origineel concept waar kunst, old-timers en business meetings een unieke sfeer vormen. De winsten worden integraal geschonken ten voordele van kansarme kinderen.

Lancia

Fulvia

De Lancia Fulvia (Tipo 818) is een wagen die geproduceerd werd tussen 1963 en 1976. Via Fulvia genaamd naar de romeinse weg tussen Tortona en Turijn, werd geïntroduceerd op het salon van Geneve in 1963 en voorgesteld in 3 varianten: berline 4 deurs, 2 deurs coupé en sport.
Fulvia’s zijn bekend voor hun motorsport verleden met o.a. het winnen van “The International Rally Championship” in 1972. Bij rijtesten voor het bekende automagazine Road & Track werd de Fulvia beschreven als een uitmuntende precisie sportauto, een rasechte sportwagen.

Lancia Fulvia | Art & Classics | Art and classics
Beschrijving

De Fulvia coupé was een compacte 2deurs, geïntroduceerd in 1965. Net als de 4-deurs versie, is het design te danken aan Piero Castagnero, designer van Lancia. De coupé versie heeft een 150mm kortere wielbasis dan de vierdeurs uitvoering en werd geproduceerd in verscheidene motor uitvoeringen. De productie van de Lancia Fulvia werd stopgezet in 1976 en vervangen door de Lancia Beta coupé.  

Over deze wagen

De Coupé 13S (Tipo 818.630/631) in hun laatste productie jaren (serie III) werden gemotoriseerd door een boxermotor 1298cc met dubbele Solex carburatoren die 90pk (67kw) leverden aan 6.000 toeren/minuut. De laatste serie van de Fulvia Coupé is te onderscheiden door zijn zwarte matte front gril met 4 lichten.
Lancia Fulvia Coupé 13S 1974
Deze Lancia coupé serie III is afkomstig uit het Zuiden van Italië. De wagen is volledig corrosie vrij en zowel interieur als koetswerk en het mechanisch gedeelte bevinden zich in een uitmuntende staat.
Zeer leuke en vinnige kleine sportwagen dat zich perfect in het huidig verkeer kan aanpassen met zijn 90pk sterker motor, kortom een perfecte combinatie tussen rijplezier en investering.

Deze wagen is na afspraak te bezichtigen bij Art & Classics.
Bouwjaar 1974 - 1298CC - Prijs: 17.500€

© Copyright 2020 Art & Classics - Webdesign TwinWebs