Oldtimers

Art & Classics, een origineel concept waar kunst, old-timers en businessmeetings elkaar ontmoeten. De winsten schenken we integraal aan 2GO-VZW, ten voordele van kanszoekende jongeren.

Fiat

1100/103 H Lusso

Fiat 1100/103 H Lusso ook Fiat Coda di Rondine genoemd.

In 1959 introduceert Fiat een luxe uitvoering van het 1100 model, gepositioneerd tussen de standaard versie en de 1200 Granluce: De 1100 Lusso (type 103H), ook bekend als De Luxe of Luxus voor buitenlandse markten. Op basis van het koetswerk van het Fiat 1100 model 1958, was de Lusso versie te onderscheiden door zijn tweekleurige koetswerk.
Het Fiat embleem werd ook voor het eerste verplaatst van de motorkap naar het midden van het rooster aan de voorzijde van zijn nieuwe gasradiator om een betere koeling van de motor te garanderen.

Fiat 1100 te bekijken bij Art & Classics | Art and classics
Beschrijving

Een chrome strip verdeelt het koetswerk in twee delen vanaf de deuren tot het einde van de achterpanelen die versierd zijn met een goudkleurig ornament. Deze versie onderscheidt zich ook door zijn tweekleurig interieur en wind deflectoren voor de zijruiten aan de voorkant van de portieren. Dank zij zijn grotere carburator dan de standard modellen is deze 1.1 motor een sterke 50pk (55PS SAE) tegenover de 43PK van de standaard versie.
Topsnelheid van deze versie was aangekondigd voor 130km/h. Een andere kenmerk van dit type is de tweedelige krukas, geërfd van de sportieve Fiat TV saloon modellen.

Over deze wagen

Een zeer mooie Fiat 1100 Lusso zie je niet alle dagen op onze wegen rondrijden! Deze wagen bracht heel zijn leven door in een dorpje ten zuiden van Napels. De Fiat werd volledig gerestaureerd en heeft zijn prachtige glorie van vroeger teruggevonden samen met zijn tweekleurige carrosserie.Het interieur werd eveneens onder handen genomen en is gewoonweg prachtig!
Het 50pk sterk motortje draait als een klok en is zeer vinnig. Kortom, een leuk en zeldzaam autootje om gezellig rond te toeren met de picknick mand in de koffer op mooie secundaire wegen.

Deze wagen is na afspraak te bezichtigen bij Art & Classics.
Bouwjaar 1959 - 1100CC - Prijs: 13.500€

© Copyright 2020 Art & Classics